Френското изобретение има потенциал да премахне завинаги инвалидните колички, предава

...
Френското изобретение има потенциал да премахне завинаги инвалидните колички, предава
Коментари Харесай

Френско изобретение може да премахне инвалидните колички

Френското откритие има капацитет да отстрани вечно инвалидните колички, предава Reuters.

" Робот, изправи се! " Така 16-годишният Оскар Констанца задейства скелет, прикован към тялото му, който постепенно, само че несъмнено повдига момчето и му оказва помощ да върви.

Оскар има генетично неврологично заболяване, което сковава долните му крака, а той е прикрепен в количка. Прикрепен към раменете, гърдите, кръста, коленете и стъпалата, екзоскелетът, изобретен от татко му, разрешава на младежа да изправи и да върви.

Преди трябваше някой да ми оказва помощ, с цел да се изправя. Сега се усещам самостоятелен ", споделя 16-годишният юноша.

Френският инженер по роботика стартира създаването на екзоскелета през 2012 година, с цел да реализира фантазията на сина си да проходи.

" Един ден Оскар ми сподели: " Татко, ти си инженер, за какво не направиш робот, който да ни разреши да вървим? " - спомня си бащата Жан-Луи Констанца, говорейки от централата на компанията Wandercraft в Париж.

Устройството към този момент се продава в десетки лечебни заведения както във Франция, по този начин и в Съединени американски щати. Цената му е към 150 000 евро. Създателят на изобретението гледа оптимистично на развиването на технологията.

" Сигурни сме, че след 10 години съвсем няма да се употребяват инвалидни колички. Те са особеност. Хората са основани, с цел да се движат изправени ", споделя Жан-Луи Констанца.

Засега скъпите машини не са налични за самостоятелна приложимост, само че френската компания интензивно работи в тази посока. Други компании също създават екзоскелети с разнообразни функционалности в помощ на хората с увреждания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР