Френското грозде е сред най-полезните за здравето растения у нас.

...
Френското грозде е сред най-полезните за здравето растения у нас.
Коментари Харесай

Френското грозде сваля температурата и пази от рак

Френското грозде е измежду най-полезните за здравето растения у нас. Плодовете му съдържат провитамин А, съществени витамини В и Р, както и значими за тялото пектинови субстанции, потребни захари, каротин, фосфорна киселина и етерично масло. Листата му имат огромно количество манган, магнезий, сяра, фитонциди, сребро, мед и олово.

Около 20 плод​а са задоволителни, с цел да отговорят на междинното на ден условие на възрастен организъм за аскорбинова киселина. Използването на френско грозде ви разрешава да избягвате проблеми със сърдечносъдовата система и са потребни за предварителна защита на рака. Освен това се потвърждава, че тези плодове имат невероятна дарба да предотвратяват диабета и да поддържат зрителната заостреност за доста години.

Листата и плодовете на растението се използват за дейно лекуване на чернодробни болести, бъбречни камъни и дихателни пътища. При атеросклероза използването на плодовете е просто незаменимо средство. Също по този начин добре е да се означи, че плодът усъвършенства съвършено човешкия имунитет и неговата резистентност на катарални болести.

Френското грозде се употребява от антични времена в националната медицина. При повишение на телесната температура се предлага да се употребяват плодове, компоти и кисели от плодовете. Освен това тези питиета спомагат за възобновяване на здравината след дълготрайно или комплицирано заболяване.

При бронхит е ефикасен сокът от френско грозде в композиция с мед. Отварите и инфузиите, направени от листа на френско грозде, имат необикновено необятен набор на деяние. Те постоянно се ползват за хипертония, ревматизъм, също и при бъбречно заболяване и за уязвимия пикочен мехур. При инсулти се предписва сок от алено френско грозде.

Сокът от френско грозде също има лечебни свойства. Върху човешкото тяло оказва тонизиращо деяние. Заедно с това сокът му се характеризира с хемостатични характерности. Задължителният витамин Р, намиращ се в прясно изцедения сок, е потребен за поддържане еластичността на кръвоносните съдове, също и за намаление на кръвното налягане, като меко спазмолитично и антиоточно деяние.

При пептична язва и гастрит такава напитка е доста потребна. Тя също по този начин се предписва за болести на пикочните пътища. Благодарение на витамин С сокът от френско грозде улеснява хода на респираторните болести, облекчава главоболието, усъвършенства цялостното богатство.

Маслото от френско грозде пък има подмладяващи, регенериращи, противотуморни и противоракови свойства. Трябва да се означи също, че то способства за неутрализирането на свободните радикали. Антивирусното деяние на това лекарство се предлага за ефикасна предварителна защита на съществени болести на горните дихателни пътища.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР