Френският земеделски съюз Млади фермери възнамерява да организира блокада на

...
Френският земеделски съюз Млади фермери възнамерява да организира блокада на
Коментари Харесай

Френските фермери плашат да блокират Париж

Френският аграрни съюз " Млади фермери " има намерение да " провежда обсада на Париж и близките покрайнини " в понеделник вечерта, заяви националният админ на организацията Максим Бюизар.

" Премиерът не е чул нашите претенции. Разбира се, той даде отговори, само че не в нужната степен и не в сходство с мащаба на мобилизацията на протестното придвижване ", съобщи Бюизар пред BFMTV в събота.

Ден по-рано френският министър-председател Габриел Атал се обърна към фермерите в животновъдна плантация в дребна община в департамента От-Гарон в район Окситания в югозападната част на страната, откъдето започнаха всеобщите митинги на фермерите в понеделник.

" Не можем да чакаме повече, чухме ви, държавното управление ви разбра ", увери френският министър председател. Атал съобщи, че държавното управление е решило да вкара 10 ограничения, които ще стартират да работят от събота. Според премиера тези ограничения са ориентирани към облекчение на изискванията на селскостопанските служащи.

" От четвъртък до петък в покрайнините на Париж бяха основани десетина блокиращи пункта , основно по автомагистралите. Това, което ще създадем идната седмица, ще бъде доста по-добро и по-силно ", продължи Бюизар.

Както изясни синдикалният водач, " концепцията е нито един камион да не може да достави столицата и в случай че е належащо, ще се задържим толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да се усети дефицитът на храна и с цел да бъдем чути ".

Той посочи, че няма поради акция, която ще се организира по 12-15 часа дневно , а непрекъсната обсада " най-малко за пет дни в очакване да разбираем на парижани, че имат потребност от аграрни производители, с цел да живеят, и че столицата не си обезпечава самодостатъчно ". " Тя се нуждае от аграрни площи. Има наклонност това да се не помни понякога, най-малко министър председателят го е не запомнил ", сподели националният началник на " Младите фермери ".
 Фермерските блокади във Франция приближават Париж
Фермерските блокади във Франция приближават Париж

Очакват се държавни ограничения за усмиряване на недоволството

Френските аграрни производители се опълчват на повишението на налозите и цените , изключително на горивата за селскостопанските машини, а също по този начин упорстват за унищожаване на рестриктивните мерки, свързани с налаганите френски и европейски екологични стандарти.

След " десетте ограничения ", оповестени от Атал, Арно Русо, ръководител на Националната федерация на фермерските съюзи (FNSEA), съобщи пред телевизия TF1: " Решихме да продължим нашето придвижване . Министър-председателят не е дал отговор на всички наши въпроси. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР