Френският ветеран Франк Рибери даде обширно интервю за L’Equipe, в

...
Френският ветеран Франк Рибери даде обширно интервю за L’Equipe, в
Коментари Харесай

Франк Рибери: Не разбирам защо не взех Златната топка през 2013 година

Френският деец Франк Рибери даде обстойно изявление за L’Equipe, в което приказва както за Байерн (Мюнхен) и националния тим на Франция, по този начин и за протичащото му се в живота отвън терена. 35-годишният футболист е играл в 15 мача в Бундеслигата този сезон, отбелязвайки 4 гола, до момента в който в 5 мача от Шампионската лига има 1 попадение.

“Ще забележим какво ще се случи в идните седмици, когато ще седна да приказвам с шефовете на тима и моите сътрудници. Ако към момента мога да давам всичко от себе си за Байерн, бих траял тук. Ще приказваме искрено. Знам, че има късмет да остана, само че това може да се случи само след съгласие с клуба”, споделя крилото.

Ribéry in L'Équipe interview: " We'll see what happens in the coming weeks. I'll sit with the bosses & my agent. I'll continue with Bayern if I still can give them everything. We'll have honest talks. I know I have chances to stay but my decision will be in agreement with Bayern " pic.twitter.com/a6nUyjUAck
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) February 15, 2019
Бившият национал на Франция дойде в Мюнхен през 2007 година и мигновено се трансформира в основен състезател за баварския клуб, печелейки общо 21 трофея, най-ценен от които безспорно е този в Шампионската лига от 2013 година. Именно с въпросния сезон е обвързвано едно от разочарованията, за които Франк не стопира да мисли и до през днешния ден. Той е безапелационен, че през 2012/2013 не е претърпял това, че не завоюва “Златната топка”.

“И през днешния ден не преставам да мисля, че заслужавах премията. Не съм го претърпял. Спечелих всичко с клубния си тим и играх мощно за националния. Бях направил всичко небходимо. Не мога да схвана какво се случи и считам, че беше ужасно нечестно”, връща се обратно във времето Рибери.

“Постигнал съм всичко безусловно самичък. Никога не съм взел нищо от никого. Не си титуляр в продължение на 12 години в Байерн, в случай че не си сериозен и не работиш крепко. Не разбирам киселите и недоволни хора, които в действителност не знаят кой е Франк Рибери”, продължава французинът и прибавя, че по време на годините си в селекцията на Франция, постоянно е бил изкупителна жертва. Крилото има вяра, че значимите хора във френския футбол, както и някои от съотборниците му са били против него.

“Направих толкоз доста за националния тим. Да, правил съм и нелепости отвън футбола, само че кой не е? Винаги аз бях виновникът”, регистрира седмицата на мюнхенския исполин.

Рибери е уверен, че даже да напусне Байерн в този момент, един ден ще се завърне в клуба, само че в друга роля. Желанието му е да оказва помощ на младите футболисти, въпреки самичък да споделя, че към момента има останало гориво в резервоара.

“Искам да работя с младите. Помогнах на доста младоци тук, Дейвид Алаба е отличен образец. Взех го под крилто си едвам 16-годишен. Тогава видя колата и часовника ми и му харесаха. Казах му, че в случай че работи крепко, ще може да си ги позволи”, приключва Франк, добавяйки, че когато реши да си тръгне от клуба, ще го направи като Бог.

Ribéry: " Me and Bayern are like a couple. This loyalty is rare in football these days. I've always given everything on the pitch. I broke records and wrote history here. When I leave the club, I will leave as a god! " pic.twitter.com/ja8bfxmSJh
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) February 15, 2019
" Отношенията ми с Байерн са като тези на влюбена двойка. В наши дни лоялността е нещо рядко срещано във футболните среди. Винаги съм давал всичко от себе си на игрището. Чупих върхове и написах историята тук. Когато напусна Байерн, ще го направя като Бог ", споделя още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР