Френският президент се срещна с украинския си колега във вторник

...
Френският президент се срещна с украинския си колега във вторник
Коментари Харесай

Кремъл вижда „положителни сигнали“ след посещението на Еманюел Макрон в Киев

Френският президент се срещна с украинския си сътрудник във вторник на фона на оживени дипломатически совалки на европейски политици, опитващи се да разсеят страховете, че Москва може да нахлуе в Украйна, написа themoscowtimes.com.

„ Имаше позитивни знаци, че решението за Украйна може да се основава единствено на осъществяването на споразуменията от Минск “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти, имайки поради споразуменията, подписани през 2015 година сред Киев и проруските сепаратисти в Източна Украйна. Той добави обаче, че няма индикация за някаква подготвеност Зеленски и украинските управляващи да създадат „ бързо “ това, което „ Киев трябваше да направи от дълго време - тъй че има и позитивни сигнали, и по-малко позитивни ".

Във вторник на взаимна конференция с Владимир Зеленски в Киев, Еманюел Макрон сподели, че вижда път към облекчение на напрежението. Според френския водач, и Зеленски, и съветският президент Владимир Путин, с който Макрон се срещна в понеделник, са декларирали, че ще се придържат към мирните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР