Френският президент разговаря днес чрез видеоконферентна връзка със семействата на

...
Френският президент разговаря днес чрез видеоконферентна връзка със семействата на
Коментари Харесай

Макрон разговаря със семействата на френските заложници в Газа

Френският президент беседва през днешния ден посредством видеоконферентна връзка със фамилиите на френските заложници, държани в Газа, които бяха отвлечени от Израел по време на нападението на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " на 7 октомври, съобщи Франс прес, като цитира изказване на френското президентство.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 590
На срещата присъстваха и външната министърка Катрин Колона, генералният секретар на Елисейския замък Алексис Колер и дипломатическият консултант на Макрон Еманюел Бон. Френският президент акцентира, че Франция прави всичко по силите си, с цел да обезпечи освобождението на заложниците, като във вторник съобщи, че се водят " интензивни полемики ".

Париж поддържа контакти освен с израелските управляващи, а и с " другарски сили, настоящи като медиатори с " Хамас ", с цел да се обезпечи освобождението на нашите заложници и на всички заложници, добави Макрон през днешния ден. Той увери в поддръжката си фамилията на Миа Шем, младата френско-израелска заложничка, чийто видеозапис бе оповестен в понеделник от палестинската ислямистка организация, както и всички родственици на тези, които са оповестени за изчезнали след нападението на 7 октомври, както и всички фамилии.

Във вторник майката на Миа Шем прикани " международните водачи " да освободят щерка ѝ. До момента е известно за 28 французи, починали при нападението на " Хамас " против Израел. Други седем са оповестени за изчезнали, някои от тях са заложници на ислямистката формация, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР