Френският президент Еманюел Макрон заяви по време на посещение в

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви по време на посещение в
Коментари Харесай

Макрон поиска повече помощ от Великобритания за мигрантите в Кале

Френският президент Еманюел Макрон съобщи по време на посещаване в град Кале, че няма да разреши появяването на нов краткотраен лагер на мигранти в северния град, съобщи " Ройтерс ". Президентът също така прикани Англия да приема повече деца, непридружавани от възрастни, прибавя " Асошиейтед прес ".

Макрон съобщи, че желае да контракти с Лондон по-добро полицейско съдействие за справяне с мигрантите във френския пристанищен град, както и отпущането на повече английски средства за развиването на Кале. Стотици мигранти се крият в града, пробвайки се да се промъкнат във Англия. " Кале не е задна врата към Англия ", акцентира Макрон.

Френският президент даде обещание, че ще работи твърдо с полицията, в случай че употребява несъразмерна мощ против мигранти, само че отбрани силите за сигурност от обвиняванията в грубост, отправени им от благотворителни организации. Макрон отхвърли някои от тези изказвания като лъжливи, отбелязва " Ройтерс ".

Франция желае Англия да поема по-голяма част от разноските за защитата на общата им граница и да приема повече бежанци. Кале се намира в един от най-бедните френски райони, където безработицата е над междинната за страната. Обществените запаси не доближават заради притока на мигранти от Африка и Близкия изток.
В четвъртък Макрон ще се срещне с британсия министър председател Тереза Мей в Сандхърст./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР