Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че „категорично стои“ зад

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че „категорично стои“ зад
Коментари Харесай

Макрон непреклонен за "мозъчната смърт" на НАТО

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че „ изрично стои “ зад изказванието си, че НАТО е в положение на мозъчна гибел, оповестява "Ройтерс ".

Изказвайки се на взаимна конференция в Елисейския замък с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Макрон уточни, че думите му са били сигнален сигнал към членовете на алианса. Френският президент изрази признателност за дебата, който са предизвикали неговите мнения, защото алиансът може би се нуждае от „ пробуждане “.

Той акцентира, че Франция ще бъде "ангажиращ и изискващ “ съдружник в границите на НАТО.

Изказването на френския водач пред сп. „ Икономист “ по-рано този месец провокира остри рецензии измежду съдружниците на Париж, в това число Германия.

Маркон акцентира на днешната конференция, че европейските народи би трябвало да бъдат включени във всички договаряния за сключването на нов пакт, ограничителен нуклеарните ракети с дребен и междинен обхват на Русия и Съединени американски щати.

Френският президент също по този начин прикани за диалози с Русия във връзка с разногласията ѝ с НАТО, като уточни, че тероризмът, а не Москва или Пекин, е главният зложелател на всички членове на съюза.

От своя страна, Йенс Столтенберг означи, че членовете на НАТО би трябвало да влагат повече в своите качества за защита, защото през днешния ден "живеем в по-непредсказуем свят ".

Генералният секретар на алианса добави, че съдружниците са спрели съкращаването на разноските за защита, което беше въведено за първи път в края на Студената война. Той добави, че повече страни са постигнали разноски за защита в размер на 2% от брутния вътрешен артикул в сходство с насоките на НАТО, като болшинството от тях има намерение да реализира задачата от 3% до 2024 година.

Столтенберг също по този начин означи, че Европа и Канада са съдействали за защита със 100 милиарда $ от 2016 година насам. Той продължи да разяснява бюджета за НАТО, като акцентира, че съгласно новите правила Германия и Съединените щати ще заплащат "приблизително една и съща " сума по отношение на бюджета на организацията, което значи, че разноските на Вашингтон ще намалеят и тези на Берлин ще се покачат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР