Френският президент Еманюел Макрон заяви, че смъртта на Абу Бакр

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че смъртта на Абу Бакр
Коментари Харесай

Макрон: Смъртта на Багдади е удар върху ИДИЛ, но това е само етап

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че гибелта на Абу Бакр ал Багдади е тежък удар върху " Ислямска страна ", само че добави, че това е единствено стадий от битката с групировката, съобщи Ройтерс.

" Смъртта на Багдади е тежък удар върху " Ислямска страна ", само че това е единствено стадий. Заедно с нашите сътрудници от интернационалната коалиция продължаваме битката за финален погром на тази терористична организация. Това е нашият приоритет в Близкия изток ", съобщи Макрон в Туитър.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер през днешния ден е призовал за нараснала зоркост в писмо до полицейските префекти, с цел да се предотвратят възможни набези за възмездие след гибелта на Багдади.

"...възможното усилване на джихадистката агитация след тази гибел, която може да приканва към актове на възмездие, изисква допустимо най-голяма зоркост, изключително при обществени събития в департаментите ви през идните дни ", се показва в писмото на вътрешния министър, до което Ройтерс е получил достъп. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР