Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще продължи да тормози

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще продължи да тормози
Коментари Харесай

Макрон обеща "да тормози" неваксинираните французи

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че ще продължи " да тормози " неимунизираните французи. В изявление за в. " Паризиен ", оповестено късно във вторник, Макрон сподели, че ще ограничи допустимо най-вече достъпа на хората без имунизация против ковид до публичния живот.

Изказването на президента идва в миг, в който в Народното събрание се дебатира отпадането на тестването и преболедуването като опция за приемане на Коронавирус документ, нужен за достъп до магазини, заведения и превоза на дълги дистанции. Правителството желае да вкара новия пропуск от 15 януари. Във вторник във Франция бяха регистрирани съвсем 272 хиляди новозаразени - най-високият брой, докладван в обособена европейска страна от началото на пандемията.

В изявлението си за " Паризиен " Макрон съобщи още, че не желае да " имунизира със мощ ", а се надява да насърчи повече хора да получат ваксина " като ограничи оптимално техните действия в обществения живот ".

Изказването на френския президент, провокира дискусия в Народното събрание, където полемиките за новия имунизационен документ бяха прекратени за втора поредна нощ. Политици от крайнолявото и крайнодясното показаха неодобрение от коментара на Макрон.

Сенаторът от крайнодясната партия " Републиканците " Брюно Ретайо разяснява, че " Еманюел Макрон споделя, че се е научил да обича французите, само че наподобява изключително обича да ги презира ".

" Можем да насърчаваме имунизацията, без да наскърбяваме никого или да ги подтикваме към радикализация ", добави той.

Водачът на лявата " Непокорена Франция " Жан-Люк Меланшон дефинира думите на президента като потресаващи, оповестява Българска телеграфна агенция. " Осъзнава ли какво приказва? СЗО приказва за увещание вместо за принуждаване, а той приказва за още по-голямо досаждане на неимунизираните. Това е потресаващо ", написа Меланшон в Туитър.

Според президента на крайнодясната " Национален общ брой " Марин Льо Пен президентът не извършва задължението си да сплотява французите. " Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и твърди, че желае да трансформира неимунизираните в жители второкласен. Макрон е неподобаващ за поста си ", съобщи тя.

Еманюел Макрон към момента не е оповестил публично кандидатурата си за изборите през април, въпреки да се употребява с най-голямо утвърждение измежду формалните кандидати. Той обвърза окончателното си решение с преодоляването на здравната рецесия, като съобщи пред " Паризиен ", че самият има предпочитание да се кандидатира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР