Френският президент Еманюел Макрон заяви, че не изключва възможността да

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че не изключва възможността да
Коментари Харесай

Макрон намекна, че френски танкове ще се появят в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че не изключва опцията да достави на Киев съществени бойни танкове AMX-56 Leclerc , само че решението ще бъде взето въз основа на редица условия, разяснява в. " Паризиен ".

" Относно танка Leclerc помолих министъра на защитата да работи по този въпрос. Нищо не е изключено ", съобщи Макрон на конференция с немския канцлер Олаф Шолц.
 Шолц не се отхвърля от поддръжката за Киев, само че без думите
Шолц не се отхвърля от поддръжката за Киев, само че без думите " танк " или Leopard

Германия ще оказва поддръжка на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо

Въпреки това той означи, че има три критерия, въз основа на които ще бъде взето решението. Първо, сподели той, " това не би трябвало да води до ескалация ". Освен това " тя би трябвало да се трансформира в действителна и ефикасна поддръжка " за Украйна. И на трето място, както уточни Макрон, този ход не би трябвало да отслабва " личните ни отбранителни качества " .

Шолц от своя страна беше запитан на конференция за доставките на танкове Leopard. Канцлерът на Федерална Република Германия посочи, че " ще продължим да действаме, като деликатно координираме стъпките си с нашите другари и съдружници ".

По-рано Елисейският замък заяви, че Макрон е заречен да достави на Киев " танкове френско произвеждане ". Френските медии прецизираха, че става дума за колите AMX-10 RC, които са тежкобронирани транспортни средства , класифицирани също като колесни танкове.
 Британското разузнаване: Украйна се пази сполучливо против съветската контраофанзива
Британското разузнаване: Украйна се пази сполучливо против съветската контраофанзива

През последните дни най-тежките боеве се водят в три бранша.

Западните медии прецизират, че въпреки Полша и Финландия да са изразили предпочитание да доставят създадени в Германия танкове Leopard 2 на Украйна, те се нуждаят от разрешението на Берлин за това заради рестриктивните мерки за експорт на оръжие, признати от Федерална Република Германия.

Миналата седмица Шолц съобщи, че организира съвещания със съдружниците си по отношение на възможното прекачване на танкове в Украйна; всички изказвания в тази област би трябвало да бъдат съгласувани с сътрудниците. От своя страна вицеканцлерът Роберт Хабек означи, че за Берлин ще бъде по-лесно да вземе решение по отношение на доставките на танкове, в случай че Съединените щати трансферират своите танкове първи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР