Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е направил икономиката на

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е направил икономиката на
Коментари Харесай

Макрон заяви, че е направил икономиката на Франция по-силна

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е направил стопанската система на Франция по-силна и опита да покаже, че не е откъснат от проблемите на елементарните французи. Той даде нощес дълго изявление в ефира на националната телевизия, което изглеждаше като опит за увеличение на известността му преди президентските избори през април, съобщи Асошиейтед прес.

Макрон, който се чака да се бори за втори мандат, още не е оповестил кандидатурата си. Той е подложен на критика от противниците си в конкуренцията, че към този момент води акция и употребява президентския си пост за задачата.

Четиридесет и три годишният президент центрист отговори на журналистическите въпроси в дълго авансово записано изявление, излъчено в праймтайма по малките екрани Те Еф 1 и Ел Се И.

" Направихме промени... с цел да получим доста по-силна стопанска система, какъвто е казусът с френската стопанска система през днешния ден спрямо преди пет години ", сподели Макрон. " Резултатът е налице: Имаме най-ниската безработица за последните 15 години ", добави той.

Френската безработица е 8,1 %, което е спад спрямо 10-те %, колкото бе равнището ѝ, когато Макрон зае поста. Според националната статистическа работа Франция ще регистрира тази година напредък от 6,7 %, най-големият от 1969 година насам.

Избран през 2017 година с неговата пробизнес и проевропейска платформа, Макрон постоянно е считан за нахален и за " президент на богатите ". Това бе изключително годно по време на митингите на " жълтите жилетки ", почнали като неодобрение против повдигането на налозите върху горивата, само че прераснали в по-мащабно придвижване против метода, по който Макрон ръководи Франция.

" Моите полезности не са на президент на богатите ", сподели Макрон. " Аз желая стопански мощна страна, само че също по този начин и страна, в която царува правдивост ".

Попитан дали ще се кандидатира за втори мандат, Макрон не отговори. Той съобщи, че ще работи до последната минута на мандата си. Но добави: " Не може да се трансформира страна за пет години. Така че ще продължим да гледаме напред ".

Социологическите изследвания демонстрират, че Макрон си е възвърнал част от известността след рецесията с " жълтите жилетки " и в този момент е считан за любимец за спечелването на вота следващата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР