Френският президент Еманюел Макрон възнамерява да обяви извънредно икономическо положение

...
Френският президент Еманюел Макрон възнамерява да обяви извънредно икономическо положение
Коментари Харесай

Макрон обявява извънредно икономическо положение във Франция

Френският президент Еманюел Макрон има намерение да разгласи изключително икономическо състояние в страната.
Минималната заплата във Франция ще се усили със 100 евро следващата година и няма да бъдат вдигани осигуровките на пенсионери, получаващи под 2000 евро месечно. Тези отстъпки направи даде обещание Макрон в послание, излъчено по френските малките екрани.
Освен това се обмисля годишен бонус, който също няма да се полза с налози. На французите, които имат приходи от по-малко от €2000 месечно пък, ще им бъдат възстановявани налозите.
Френският президент съобщи, че осъжда насилието и методите, употребявани от доста протестиращи. В същото време той схваща гнева и възмущението на французите, които нямат задоволително пари, с цел да устоят фамилиите си.
Облагането на високите налози с нови налози се провали, призна Макрон. За задачата той мисли да таксува движимото имущество на богатите.
Макрон даже се срещна с представители на синдикатите, на организациите на работодателите и на локалните управляващи.Синдикатите настояха за повдигане на минималната заплата. Но съгласно мненията от Париж не се чака Еманюел Макрон да отстъпи пред това искане. Доводът на Елисейския замък е, че в случай че заплатите бъдат вдигнати, това ще докара до закриването на доста работни места.
От началото на митингите Макрон и екипът му упорстваха, че минималната заплата няма да бъде вдигната в отговор на митингите. Изявлението обаче бе оповестено след последния ден на вълнения в събота, когато бяха задържани 1385 млн. души, а стотици бяха ранени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР