Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с американския президент Доналд

...
Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с американския президент Доналд
Коментари Харесай

Макрон ще преговаря с Тръмп и Ердоган

Френският президент Еманюел Макрон ще беседва с американския президент Доналд Тръмп и ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган в компанията на немския канцлер Ангела Меркел и английския министър председател Борис Джонсън идния вторник в Лондон преди срещата на върха на НАТО, заяви Елисейският замък, съобщи Франс прес.

Малко след идването си в Обединеното кралство, във вторник следобяд Макрон ще беседва с американския президент в Уинфийлд хаус, имението на посланика на Съединени американски щати в Лондон.

След това Макрон ще взе участие в съвещание за съгласуване на позициите с немския канцлер и английския министър председател, както и с турския президент Ердоган. Френският водач разгласи тази среща още на 18 октомври, след началото на турската атака в Северна Сирия против кюрдските сили. " Важно е ние да можем да се съберем и да се координираме, по-специално да забележим по какъв начин можем да върнем Турция на една по-разумна позиция ", сподели тогава Макрон. Турция пък го упрекна през вчерашния ден, че поддържа тероризма в отговор на новите рецензии на френския президент по отношение на турската интервенция в Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР