Френският президент Еманюел Макрон призова протестиращите против пенсионната реформа във

...
Френският президент Еманюел Макрон призова протестиращите против пенсионната реформа във
Коментари Харесай

Макрон призова стачкуващите французи към примирие

Френският президент Еманюел Макрон прикани протестиращите срещу пенсионната промяна във Франция към " помирение ", съобщи Франс прес.

Протестното придвижвания са предпазени от конституцията, акцентира Макрон, само че добави, че " има моменти в живота на една нация, когато е добре да умеем и да сключваме помирение, с цел да покажем почитание към фамилиите и живота на фамилиите ".

Френският президент направи това изказване в столицата на Кот Д`Ивоар Абиджан, на взаимна конференция с президента Аласан Уатара.

Макрон още веднъж прикани държавните управления на страните от Сахел към повече изясненост по въпроса за френското военно наличие и битката против джихадизма. Подобни изказвания доведоха до напрежение сред Франция и нейни сътрудници, припомня Агенция Франс Прес.

" Необходими са политически условия ", които да съпътстват военните старания на Франция, акцентира Макрон. " Нашата военна резултатност зависи и от политическата работа, която се прави от всяка страна и от политиките за развиване, каквито също организираме тук ", добави френският президент, представен от Българска телеграфна агенция.

" Трябва да останем решителни и единни, с цел да се борим с тази опасност ", съобщи Макрон, представен от Асошиейтед прес. " Ще продължим битката ", даде обещание френският президент, чиято обиколка в Африка минава под знака на възходящата опасност от джихадистките групи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР