Френският президент Еманюел Макрон призова днес руския си колега Владимир

...
Френският президент Еманюел Макрон призова днес руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Макрон призова Путин да позволи продължаването на евакуацията от “Азовстал”

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден съветския си сътрудник Владимир Путин да разреши продължаването на евакуацията от металургичния комплекс “Азовстал” в украинския пристанищен град Мариупол, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на Елисейския замък.

Евакуацията би трябвало да се организира във взаимоотношение с филантропичните организации и като се разрешава на евакуираните да избират къде да бъдат отведени, в сходство с интернационалното филантропично право, споделил Макрон по време на траялия над два часа телефонен диалог с Путин.

Руската войска стартира през днешния ден нова атака против завода, напомня Агенция Франс Прес.

Макрон изразил пред Путин подготвеност да помогне за повдигане на съветското ембарго върху украинския хранителен експорт през Черно море. В Украйна би трябвало да бъде подписано помирение, подчертал френският президент. Той изразил съществени терзания за обстановката в Донбас и Мариупол.

“Призовах Русия да съблюдава интернационалната си отговорност като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като постави завършек на това опустошително нападение”, е представен Макрон в изказването на френското президентство.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР