Френският президент Еманюел Макрон прие във вторник в Париж шведския

...
Френският президент Еманюел Макрон прие във вторник в Париж шведския
Коментари Харесай

Макрон и Кристерсон обсъдиха помощта за Украйна и перспективата на Швеция за НАТО

Френският президент Еманюел Макрон одобри във вторник в Париж шведския министър-председател Улф Кристерсон, с който беседва по време на работен обяд , оповестиха от Елисейския замък.

" Срещата се състоя в миг, когато Швеция поема председателството на Съвета на Европейския съюз от 1 януари 2023 година ", се споделя в официално съобщение на президентската канцелария, представено от Агенция Франс Прес.
 Швеция поема председателството на Европейски Съюз
Швеция поема председателството на Европейски Съюз

Сред целите са сигурност, единение, зелен преход и господство на закона

В документа се отбелязва по-специално, че в диалога сред двамата водачи са били разисквани дейностите на Европейски Съюз по отношение на съветската военна експанзия против Украйна и нейните " последствия за Европа и останалия свят ". Страните разискаха и процеса на присъединение на Швеция и Финландия към НАТО.

От своя страна Макрон и Кристерсон, както заяви вестник " Фигаро ", потвърдиха " европейската решителност да поддържат Украйна ". " Украинците се нуждаят от нашата поддръжка повече от всеки път ", цитира вестникът думите на френския президент.
 Швеция модернизира своите изтребители Gripen C/D
Швеция модернизира своите изтребители Gripen C/D

Отговор на новите закани

Макрон също по този начин удостовери упованията си, че Швеция и Финландия ще се причислят към НАТО. Той изрази желанието си това да се случи " допустимо най-скоро ". " Можете да разчитате на поддръжката и солидарността на Франция ", сподели Макрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР