Френският президент Еманюел Макрон поздрави бившия израелски премиер Бенямин Нетаняху

...
Френският президент Еманюел Макрон поздрави бившия израелски премиер Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Макрон с важно послание към Нетаняху


Френският президент Еманюел Макрон поздрави някогашния израелски министър председател Бенямин Нетаняху за успеха му на парламентарните избори, на които той и неговите съдружници получиха болшинство, заяви Франс прес.

" Току-що се обадих на Бенямин Нетаняху, с цел да го поздравя за изборната победа. Споделяме общо предпочитание да укрепим към този момент мощните връзки сред Израел и Франция ", написа Макрон в Туитър.
-->
Бенямин Нетаняху и неговите десни съдружници завоюваха болшинството в израелския парламент на парламентарните избори на 1 ноември, съгласно резултатите, оповестени в четвъртък от Израелската изборна комисия. С 32 места за Ликуд на Нетаняху, 18 за ултраортодоксални партии и 14 за крайнодесен съюз, десният блок печели 64 места. Блокът на досегашния министър председател Яир Лапид завоюва 51 места.Нетаняху стартира договаряния със своите съдружници за образуване на държавно управление, което може да бъде най-дясното в историята на Израел, предизвиквайки опасения по света и в района.

По информация на Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР