Френският президент Еманюел Макрон посети Камерун по време на обиколката

...
Френският президент Еманюел Макрон посети Камерун по време на обиколката
Коментари Харесай

Макрон: Храната е руското военно оръжие

Френският президент Еманюел Макрон посети Камерун по време на обиколката си в Африка и беседва с президента Пол Бия.

В речта си Макрон предуреди, че би трябвало да се подготвим за продължителна хранителна рецесия. Той разказа световната рецесия като едно от военните оръжия на Русия, като отхвърли предложенията, че това за това са отговорни западните наказания.

„ Европейските стопански наказания против Русия, които в този момент засягат Африка, имат за цел да спрат офанзивата на Русия против суверенитета на Украйна, а не да санкционират африканците “, сподели Макрон.

„ Франция ще помогне на африканските страни да се изправят пред шоковете, породени от войната, като предизвиква локалните вложения в селското стопанство за увеличение на производството на храна ", добави още той.

Френският президент сподели, че изцяло поддържа апела на други водачи на Европейския съюз към Русия „ неотложно да спре да нападна украинските селскостопански уреди и да позволи износа на украинско зърно “.

Той означи, че украинската рецесия може да продължи дълго, а продоволствената рецесия - още по-дълго. Последствията от нея няма да изчезнат нито за шест месеца, нито за година и половина, уверен е той. Ето за какво е належащо да се развива стабилно селско стопанство и да се помогне на страните, подвластни от вноса, да се освободят от тази взаимозависимост.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР