Френският президент Еманюел Макрон отправи остро предупреждение да не се

...
Френският президент Еманюел Макрон отправи остро предупреждение да не се
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Макрон предупреди да не се бърза с разширяването на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон насочи остро п редупреждение да не се избързва с разширението на Европейски Съюз, п оказвайки, че шестте балкански страни , които желаят да се причислят, може да се изправят пред сложна задача , написа английският в. " Файненшъл таймс ".



На срещата за Западните Балкани в София Макрон съобщи, че Европейски Съюз е избързал с разширението след последната среща на върха за Западните Балкани , състояла се през 2003 година, и последните 15 години са посочили, че този път отслабва Европа. Френският президент акцентира, че поддържа обвързването на Балканите с Европа , само че предизвести, че Брюксел може да гледа доста внимателно на всяко ново разширение.

Според дипломати Франция демонстрира песимизъм към рекомендация на Европейската комисия за започване на договаряния за присъединение с Албания и Македония. Лидерите на блока може да гласоподават за това на идната си среща, отбелязва " Файненшъл таймс ", акцентирайки, че френският президент към този момент е заявявал, че Европа би трябвало да се реформира, преди да мисли за нови членове.

 Лидерите от Европейски Съюз и Западните Балкани се събраха за обща фотография пред НДК БГНЕС-->
Декларацията на срещата на европейските водачи балансира сред ентусиазма към разширението, изпитван от доста нови членки на блока, и скептицизма на по-отдавнашни членки. В нея се акцентира з начението на района, привлякъл и вниманието на Москва и Пекин, за европейската сигурност и се споделя, че Брюксел желае да поддържа политическите, икономическите и обществени промени, в това число посредством поддръжка за върховенството на закона и за социално-икономическите промени. Франция и други авторитетни страни, в това число Германия и Холандия, се тормозят за престъпността, корупцията и ръководството на района, който включва пет някогашни югославски републики.


 Бойко Борисов среща на върха БГНЕС
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призна, че съществува песимизъм за разширението , и уточни, че участниците в срещата " не са претендирали, че всичко е просто и ясно " . Според него обаче Европейски Съюз е задоволително огромен и мощен, с цел да одобри плана за разширение, и Туск акцентира, че не вижда бъдеще за Западните Балкани отвън Европейски Съюз.



Срещата сподели и напрежението към някои двустранни разногласия, отбелязва " Файненшъл таймс ". Гърция и Македония в се отново обявиха, че са постигнали прогрес по въпроса за името .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР