Френският президент Еманюел Макрон осъди англосаксонските лидери за това, че

...
Френският президент Еманюел Макрон осъди англосаксонските лидери за това, че
Коментари Харесай

Макрон: Целта ми е да "помогна на Украйна да спечели", а "не да се боря срещу Русия, камо ли да я унищожа"

Френският президент Еманюел Макрон осъди " англосаксонските " водачи за това, че намерено пожелават заличаване на Русия в клипове от неотдавнашен документален филм. Макрон към този момент беше подложен на критика от някои от най-ревностните последователи на Украйна за това, че поддържа контакти с съветския президент Владимир Путин.

Макар да осъди войната на Русия в Украйна и да поддържа глобите на Европейски Съюз против Москва, френският президент е разговарял с Путин по телефона няколко пъти от февруари насам. Тези апели явно не са доближили Украйна към мира, само че завоюваха на Макрон пренебрежение от страна на поддръжниците на Киев, в това число от полския министър-председател Матеуш Моравецки, който укори френския си сътрудник, че е разговарял с човек, който съпостави с " Хитлер ".

Въпреки това в документален филм, излъчен наскоро по френската телевизия, Макрон даде известна визия за своя метод към дипломацията.

Заснет във влака на връщане от Киев предишния месец, Макрон изяснява, че диалогът с Путин е нужен, с цел да се предотврати прерастването на спора в Украйна в по-широка война. Описвайки " англосаксонските " водачи, които прокарват посланието, че " би трябвало да унищожим Русия, да я отслабим вечно ", Макрон съобщи, че задачата му е вместо това да " помогне на Украйна да завоюва ", а " не да се бори против Русия, камо ли да я унищожи ".

Каквито и да са практическите прилики сред метода на Макрон и този на неговите сътрудници от Съединени американски щати и Обединеното кралство, които са дали на Киев оръжия и муниции, съществува ясна разлика в реториката сред Франция и " англосаксонския " свят.

Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Русия, че е направила " геноцид " в Украйна, Макрон предизвести Запада да не употребява такива натоварени термини. Също по този начин той отхвърли настояванията на Киев да разгласи Русия за " спонсор на тероризма "

И до момента в който държавният секретар на Съединени американски щати Лойд Остин дефинира спора в Украйна като опция да се остави Русия " отслабена ", а Байдън се изпусна, че желае промяна на режима в Москва, Макрон съобщи, че Западът " не би трябвало да унижава Русия ", с цел да направи допустимо един ден да се реализира спокойно съглашение.

Във Англия министър-председателят Борис Джонсън съпостави Путин с " крокодил " и неведнъж отхвърли концепцията за мирни договаряния с Москва. Междувременно новоназначеният шеф на английските въоръжени сили съобщи, че английските военни би трябвало да се приготвят за опцията " да победят Русия в борба ".

За разлика от него Макрон съобщи, че европейските водачи би трябвало " постоянно да почитат Русия като страна и съветския народ ", потвърждавайки, че " няма да има дълготраен мир, в случай че Русия не взе участие в огромната архитектура на мира на нашия континент "

Въпреки това Макрон застана на страната на своите сътрудници водачи от Г-7, съгласявайки се да поддържа военните сили на Киев " толкоз дълго, колкото е належащо ", и откакто отхвърли слуховете, че е предложил на Украйна да замени земя за мир с Русия, в този момент Макрон упорства, че " Украйна ще реши по кое време ще бъдат изпълнени изискванията за създаване на мир " - безсрочна позиция, която отразява позицията на Съединени американски щати, Обединеното кралство и други страни от НАТО.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР