Френският президент Еманюел Макрон обеща в сряда да приложи пенсионната

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща в сряда да приложи пенсионната
Коментари Харесай

Макрон отново се закани да увеличи пенсионната възраст

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание в сряда да приложи пенсионната промяна и в последна сметка да усили възрастта за пенсиониране с три години до 65 годишна възраст, което ще докара до това младите генерации да работят по-дълго, предава Associated Press.

В изявление за телевизия France 2 Макрон сподели, че измененията ще стартират да се ползват през идната година.

" Има единствено един метод да го създадем, в случай че сме ясни. Тъй като живеем по-дълго, би трябвало да работим по-дълго ", сподели той, съобщи news.bg.

Минималната възраст за пенсиониране за приемане на цялостна пенсия ще бъде увеличена последователно от 62 години в този момент на 65 години до 2031 година, сподели той.

Въпреки това Макрон съобщи, че е " отворен " да разиска възрастта за пенсиониране със синдикатите и да направи евентуални промени.

Такива ограничения ще се ползват за хора, които са работили задоволително, с цел да наберат нужния стаж. Тези, които не дават отговор на изискванията, като доста дами, които прекъсват кариерата си, с цел да отгледат децата си, сега би трябвало да работят до 67 години.

Всички френски служащи получават държавна пенсия. Неприлагането на тези промени би означавало, че държавното управление ще би трябвало да понижи размера на пенсиите, сподели Макрон.

Коментарите на Макрон идват, откакто неговият центристки алианс загуби парламентарното си болшинство през юни, което направи доста по-трудно за държавното управление му да прокарва закони в долната камара на Народното събрание. Повечето опозиционни партии, както и синдикатите, се опълчват на измененията в пенсиите.

Макрон предложи в сряда да се съюзи с депутати от консервативната Републиканска партия за приемане на някои вътрешнополитически промени в Народното събрание, в това число измененията в пенсиите.

По-рано тази седмица държавното управление преодоля три вота на съмнение, провокирани от някои опозиционни депутати от левицата и крайната десница, които стачкуваха против потреблението на особено конституционно пълномощие за пробутване на бюджетни законопроекти през Народното събрание.

Предложената промяна на пенсиите провокира национални стачки и митинги в края на 2019 година по време на първия мандат на Макрон, станали известни като " митинги на жълтите жилетки " Тогава държавното управление реши да спре дебата на фона на пандемията от COVID-19. Макрон беше избран отново за втори мандат през април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР