Френският президент Еманюел Макрон обеща снощи да защити депутатите, изправени

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща снощи да защити депутатите, изправени
Коментари Харесай

Вандалско нападение: Нападнаха френски политик, подкрепящ пенсионната реформа

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание нощес да отбрани депутатите, изправени пред закани поради поддръжката си за неговия опит за увеличение на възрастта за пенсиониране, на фона на стачки и митинги против плануваната от държавното управление пенсионна промяна и преди значимото гласоподаване в Народното събрание, което следва през днешния ден, оповестява Асошиейтед прес.

Вандалско нахлуване беше осъществено против канцеларията на ръководителя на консервативната партия " Републиканците " Ерик Сиоти, в явен опит да го принудят да блокира пенсионната промяна на Макрон.

Сиоти разгласява в Twitter фотография на канцеларията си, намираща се в град Ница, чийто прозорец е бил разрушен от хвърлен камък. Вандалите са надраскали и думите " вотът или камъкът ", визирайки двата вота на съмнение на държавното управление, които би трябвало да бъдат гласувани през днешния ден в долната камара на Народното събрание.

Други подкрепящи пенсионната промяна публични лица също оповестиха за вандализъм или опити за заплашване през последните дни.

В отговор Макрон е разговарял с ръководителите на двете камари на Народното събрание, с цел да удостовери поддръжката си за всички депутати. Той е декларирал, че държавното управление е готово да вземе нужните ограничения за отбраната им, заяви президентството нощес.

Освен това Макрон е изразил още веднъж желанието си проектозакона " да доближи края на демократичния си път в подтекст на почитание към всички ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР