Френският президент Еманюел Макрон каза на руския си колега Владимир

...
Френският президент Еманюел Макрон каза на руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Френският президент Еманюел Макрон сподели на съветския си сътрудник Владимир Путин, че Русия би трябвало да съблюдава главните демократични правила и че е вярно да се поддържа разговор сред страните за споразумяване на интернационалните рецесии, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Макрон, който посрещна Путин в лятната си резиденция Форт Брегансон в Южна Франция, съобщи, че се надява двамата да реализират прогрес за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна, откакто новият украински президент Володимир Зеленски е отправил предложение за мир към съветския водач.

" Ние призовахме това лято за независимост на митингите, независимост на словото, независимост на мнението и независимост за кандидатиране на избори, което би трябвало изцяло да се съблюдава в Русия, както във всяка страна членка на Съвета на Европа ", сподели Макрон на взаимна конференция преди срещата с Путин. " Защото имам вяра в една европейска Русия ", съобщи той.

Путин, от своя страна, уточни: " Както знаем, освен в Русия се случват такива събития... Всички знаем за събитията, свързани с така наречен жълти жилетки, в които, както ни се коства, по наши калкулации, починаха 11 души, 2500 бяха ранени, в това число 2000 служители на реда. " Той добави още, че не желае в Москва да се стига до събития като тези с " жълтите жилетки " и даде обещание да стори всичко допустимо те са протичат в границите на закона.

Президентът поддържаше отдалеченост от събитията, в които на улиците излизаха десетки хиляди хора, бяха задържани - постоянно със мощ - близо 2000 души, а десетки са упрекнати в присъединяване в несанкционирани манифестации или в образуване и подстрекателство към вълнения.

Макрон съобщи, че сравнението с Франция е неопределено, тъй като протестиращите от придвижването на " жълтите жилетки " могат да се явяват на избори. " Тези, които назоваваме " жълти жилетки ", можеха свободно да се явят на европейски избори, ще вземат участие на локални избори и това е доста положително. Радвам се, че те се показват свободно на избори, тъй като това понижава борбата. Защото ние сме страна, в която хората се показват свободно, стачкуват свободно, вземат участие в избори свободно ", добави той.

Кризата в Украйна

Двамата водачи обявиха, че също по този начин ще обсъдят по какъв начин да бъде понижено напрежението по отношение на Иран, сирийския спор и контрола върху въоръженията.

Путин сподели на Макрон, че поддържа лидерските договаряния в " нормандски " формат за рецесията в Украйна и счита, че те нямат опция, само че не се ангажира с нова среща на върха по въпроса. Той съобщи, че телефонните диалози със Зеленски са му дали съображение за внимателен оптимизъм, само че акцентира, че възможна среща за споразумяване на украинската рецесия би трябвало да докара до съответни резултати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР