Френският президент Еманюел Макрон каза днес, че бъдещият мир в

...
Френският президент Еманюел Макрон каза днес, че бъдещият мир в
Коментари Харесай

Макрон: Мирът в Украйна не може да се гради върху унижението на Русия

Френският президент Еманюел Макрон сподели през днешния ден, че бъдещият мир в Украйна не може да се гради върху унижението на Русия и че Европейският съюз би трябвало да направи своя външна страна от страни, които споделят неговите правила и полезности и се готвят за вероятно участие, като първа в него би трябвало да влезе Украйна.

Макрон произнесе през днешния ден първата си тирада за Европа пред съвещанието на Европейския парламент в Страсбург след преизбирането му за още пет години в Елисейския замък.

Поводът за речта беше 9 май, Деня на Европа, а Франция сега ръководи единият от двата законодателни органа на Европейски Съюз, Съвета на министрите, в който са показани европейските държавни управления.

Макрон, който към момента беседва по телефона с съветския си колета Владимир Путин (въпреки че Франция поддържа глобите против Русия и въоръжава Украйна с гаубици, противотанкови и противовъздушни ракети), съобщи, че с цел да се постави завършек на войната, мирът ще би трябвало да бъде построен, без да се „ унижава “ Русия.

„ Утре ще имаме мир за създаване, дано в никакъв случай не забравяме това. Ще би трябвало да го създадем с Украйна и Русия към масата (...) Но това няма да бъде направено нито в отричане, нито в изключване един на различен, нито даже в оскърбление “, сподели френският президент.

" Европейският план е роден от войната и ние не би трябвало да го забравяме, и той се роди от нашето предпочитание тъкмо да не гоповтаряме “, сподели президентът, представен от новинарската телевизия Бе Еф Ем.

Той също по този начин акцентира, че Европейски Съюз би трябвало " да се бори с безнаказаността за неописуемите закононарушения, осъществени от Русия в Украйна " и че дългът на Европа е да бъде на страната на Украйна, с цел да " реализира преустановяване на огъня и да построи мир ".

Макрон също по този начин прикани за основаване на " европейска политическа общественост ", която да одобри Украйна паралелно с процедурата за присъединение към Европейски Съюз, която би лишила прекомерно дълго време.

„ Тази нова европейска организация ще разреши на демократичните европейски страни, придържащи се към нашата ценностна база, да намерят ново пространство за политическо съдействие и сигурност “, съобщи той.

„ Украйна, посредством своята битка и своята храброст, през днешния ден към този момент е член на сърцето на нашата Европа, на нашето семейство, на нашия съюз “, стартира Еманюел Макрон. „ Но даже да ѝ предоставим статут на претендент за участие в Европейския съюз, всички знаем, че процесът ще отнеме няколко години “ или даже десетилетия.

С тази нова общественост той би желал асоциациите с Европейския съюз да бъдат преосмислени, европейският континент да бъде структуриран по друг метод, отбелязва Бе Еф Ем.

Макрон също се разгласи " за преразглеждане на договорите " на Европейския съюз, като предложи водачите на 27-те да го обсъдят на срещата си на върха през юни.

„ Ще би трябвало да реформираме нашите текстове, това е явно “, съобщи френският президент. Според него това би трябвало да даде опция на Европейски Съюз да бъде по-ефективен, да " взема решение бързо, единно, знаейки по какъв начин да влага всеобщо на верните места, без да оставя никой настрана от пътя ".

Първоначално това е предложение на Европейския парламент за възстановяване на институционалната успеваемост по време на мир и по време на рецесия. Но тринадесет от 27-те страни от Европейски Съюз обявиха в понеделник, че са срещу стартирането на процедура за смяна на договорите.

Президентът също по този начин прикани Европейският съюз да стане по-независим на всички равнища посредством създаване на „ европейски индустриални браншове “, посредством възобновяване на „ нашата хранителна самостоятелност “ и посредством подсилване на „ нашата демократична и осведомителна самостоятелност “. Става въпрос и за " надеждността в нашите благоприятни условия като европейци да се пазиме и да пазиме източния си фланг ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР