Френският президент Еманюел Макрон каза, че трябва да говорим с

...
Френският президент Еманюел Макрон каза, че трябва да говорим с
Коментари Харесай

Макрон: Трябва да говорим с благоразумие, когато коментираме риска от ядрен конфликт

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че " би трябвало да приказваме с здравомислие ". Така той отговори на, който предизвести, че има риск от нуклеарен " Армагедон " след нахлуването на Русия в Украйна, предава Ройтерс.

" Трябва да приказваме с здравомислие, когато разясняваме такива въпроси ", сподели Макрон пред кореспонденти в края на срещата на върха на Европейския съюз в Прага.

Байдън сподели по-рано, че опасността на съветския президент Владимир Путин да употребява нуклеарни оръжия в Украйна е доближила света до " Армагедон ", повече в сравнение с когато и да е след кубинската ракетна рецесия по време на Студената война.

Но Байдън предизвести, че тактическият удар в стеснен регион въпреки всичко би рискувал да провокира по-широк пожар. " Имаме човек, който познавам сносно ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Владимир Путин " не се майтапи, когато приказва за евентуална приложимост на тактически нуклеарни оръжия или биологични или химически оръжия, тъй като неговата войска е, може да се каже, доста по-слабо ефикасна ".
 Думи на Зеленски провокираха остра реакция в Москва
Думи на Зеленски провокираха остра реакция в Москва

Той призовал за " превантивни удари " против Русия

Решението на Вашингтон да изпрати още военна помощ на Украйна съставлява опасност за ползите на Москва и усилва риска от боен конфликт сред Русия и Запада . Това

" Ние възприемаме това като непосредствена опасност за стратегическите ползи на страната ни ", написа Антонов в " Телеграм " в сряда.
 Лукашенко: От Полша ще ни ударят с нуклеарни оръжия
Лукашенко: От Полша ще ни ударят с нуклеарни оръжия

Ескалация на напрежението

Доставките на военни артикули от Съединени американски щати и техните съдружници освен водят до продължителни кръвопролития и нови жертви, само че и усилват заплахата от директен боен конфликт сред Русия и западните страни, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР