Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон приветства споразумението за коалиционно правителство в Германия

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, който си е сложил за цел да съживи европейските институции, изрази удовлетворение от постигнатото в Германия кардинално съглашение за сформиране на съдружно държавно управление, съобщи Франс прес.

"Щастлив и удовлетворен съм, че госпожа Меркел може да пристъпи към съставянето на съдружно държавно управление, което ще е потребно и е предстоящо от Европа и Франция ", съобщи Макрон по време на обща конференция с гостуващия му австрийски канцлер Себастиан Курц. От своя страна Курц пожела на Меркел триумф на нейната бъдеща коалиция.

Същевременно организация Ройтерс заяви, че немският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила желае да завърши доникъде на февруари договарянията с Германската социалдемократическа партия (ГСДП) по сформиране на съдружно държавно управление, сподели източник от партията на немската канцлерка Християндемократически съюз (ХДС). Целта е да се даде на ГСДП задоволително време да провежда гласоподаване по пощата измежду членовете й по съдружното съглашение с ХДС и баварския му съдружник Християнсоциалния съюз (ХСС).

Консерваторите на Меркел са оповестили, че желаят държавното управление да стартира работа до края на март.

В проектоспоразумението, контрактувано по време на проучвателните диалози сред консерваторите на Меркел и социалдемократите и което може да претърпи спомагателни промени, се съдържа заричане да не се изнасят оръжия в страни участнички във войната в Йемен.

Смята се, че този ангажимент е ориентиран към Саудитска Арабия, която е огромен покупател на немско оръжие, съобщи Ройтерс.
Партиите също по този начин декларират, че не желаят да затварят никакви глави в предприсъединителните договаряния на Турция с Европейски Съюз, нито желаят да отварят нови заради положението на демокрацията и човешките права в тази страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР