Френският президент Еманюел Макрон е разпоредил да бъде извършена реорганизация

...
Френският президент Еманюел Макрон е разпоредил да бъде извършена реорганизация
Коментари Харесай

Макрон предприе реорганизация в Елисейския дворец

Френският президент Еманюел Макрон е разпоредил да бъде осъществена метаморфоза на неговата канцелария, откакто е признал, че е имало недостатъци в метода, по който президентството е подходило към абсурда с върховен чиновник от защитата на президента, сниман да бие стачкуващи, съобщи Ройтерс, като се базира на източник, непосредствен до Елисейския замък.

Срещу президентския бодигард Александър Бенала бяха повдигнати обвинявания за принуждение над протестиращи хора. Случаят провокира политическа стихия.

Миналата седмица в. "Монд " разгласява видеозапис, на който се вижда по какъв начин Бенала, който носи полицейска каска и обозначения, влачи жена, а след това бие мъж при митинги на 1 май в Париж. По-късно френските медии разпространиха второ видео, показващо по какъв начин Бенала също по този начин малтретира дамата.

Макрон уволни Бенала в петък, само че беше неодобрен, че не е подхванал дейности по-рано.

Първоначално Бенала е бил краткотрайно отхвърлен от служба, само че след това му е било позволено да се върне на работа.

Макрон се е срещнал през вчерашния ден с членове на своето държавно управление, с цел да разиска въпроса, съобщи източникът.

"Президентът сподели, че държанието на Александър Бенала на Първи май е било недопустимо, шокиращо и че не може да допусне визията, че някой от неговото обграждане може да бъде над закона ", съобщи източникът.
Макрон е признал, че от 1 май са позволени редица пропуски в Елисейския замък, и е изискал да бъде направена метаморфоза на неговата канцелария, с цел да не се случват сходни неща още веднъж.
Това е първият път, в който се оповестява, че президентът е коментирал случая, отбелязва Ройтерс.

Френските управляващи започнаха следствие против Бенала във връзка със снимания побой и му повдигнаха обвинявания, в това число за принуждение, интервенция в упражняването на социална служба и неразрешено обществено проявление на служебни знаци, показва Асошиейтед прес.

По случая бяха упрекнати още четирима индивида: Венсан Краз, който е работил за партията на Макрон и е бил с Бенала в деня на митингите, и трима служители на реда, обвинени, че нелегално са предали на Бенала фрагменти от събитията. Срещу Краз бяха повдигнати обвинявания в принуждение и му беше неразрешено да има оръжие, разяснява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР