Френският президент Еманюел Макрон е предложил провеждането на нова среща

...
Френският президент Еманюел Макрон е предложил провеждането на нова среща
Коментари Харесай

Путин и Байдън приеха предложението на Макрон за нова среща на върха

Френският президент Еманюел Макрон е предложил провеждането на нова среща на върха сред съветския водач Владимир Путин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, като и двете страни са приели предлагането по принцип, оповестиха от Елисейския замък.

" Той (Макрон) предложи среща на върха сред президента Байдън и президента Путин, а по-късно и с всички заинтригувани страни по въпросите на сигурността и стратегическата непоклатимост в Европа. Президентите Байдън и Путин одобриха по принцип концепцията за такава среща на върха ", се споделя в изказването.

Отбелязва се, че срещата на върха може да се състои единствено " в случай че Русия не нахлуе в Украйна ". Москва изрично отхвърля приписваните ѝ от Запада проекти за нахлуване против прилежащата страна.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и външният министър на Русия Сергей Лавров ще приготвят дневния ред на новата среща на върха, по време на срещата си на 24 февруари, прибавиха от Елисейския замък./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР