Френският президент Еманюел Макрон допусна нови европейски действия за помощ

...
Френският президент Еманюел Макрон допусна нови европейски действия за помощ
Коментари Харесай

Макрон допусна нови европейски действия за помощ на Украйна

Френският президент Еманюел Макрон позволи нови европейски дейности за помощ на Украйна, в случай че войната се разрасне. В изявление за водещите национални френски малките екрани той още веднъж не изключи изпращане на френски войски.

 

 

" Онези, които слагат граници за помощта за Украйна, избират провалянето " - съобщи френският президент Еманюел Макрон пред публицисти от малките екрани ТФ1 и Франс 2, Той застана уверено зад думите си, че не изключва изпращането на френски войски в Украйна, макар че акцентира, че актуалната обстановка не го постанова. 

" Положението е тежко за украинците. Те имат стеснен брой хора от Русия, която е по-голяма страна " - акцентира Макрон. " Преди две години твърдяхме, че няма да пращаме танкове, след това ракети, а го направихме ", напомни той, предава БНР. 

" Това, което преди две години беше немислимо, се случи ".

" Ако Русия завоюва войната, животът на французите ще се промени, няма да има никаква сигурност и на Европа няма да може да се разчита ", съобщи френският президент и акцентира, че Франция има готова за дейности войска и доста повишен боен бюджет:

" Има единствено един виновен за обстановката и това е режимът в Кремъл. Ако ситуацията се утежни, ще бъдем подготвени да не допуснем Русия да завоюва ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР