Френският премиер Едуар Филип заяви, че поема пълната отговорност за

...
Френският премиер Едуар Филип заяви, че поема пълната отговорност за
Коментари Харесай

Френският премиер летя с частен самолет за 350 000 евро, за да му е по-удобно

Френският министър председател Едуар Филип съобщи, че поема цялостната отговорност за използването на частен полет за 350 000 евро от Токио до Париж на връщане от публично посещаване, в отговор на рецензии, че разхищава държавни средства, съобщи Франс прес.

"Напълно разбирам изненадата и въпросите, които си задават французите, само че поемам цялостната отговорност за това решение ", сподели Филип по радио Ер Те Ел.
Снощи Агенция Франс Прес научи, че канцеларията на премиера е наела частен полет за 350 000 евро, с цел да се прибере той по-бързо от Нова Каледония и да не употребява държавен аероплан, който бил сметнат за прекомерно неуместен.

В нощта на 5 против 6 декември при техническа спирка в Токио на аероплан А340 на френските Военновъздушни сили, който го прибирал с няколко министри и още към 60 души в Париж, министър председателят и огромна част от пасажерите се трансферирали в различен А340 със седалки първа класа.

Този аероплан кацнал в Париж два часа преди държавния, който дошъл съвсем празен. Новината провокира остри реакции от някои представители на опозицията.

Европейският народен представител и някогашен заместник-председател на крайнодесния Национален фронт Флориан Филипо написа в Туитър: "350 000 евро, близо 300 минимални работни заплатипрофукани за полет Токио-Париж, с цел да се избегне "твърде неловко " пътешестване на премиера Едуар Филип. Човек си мисли, че сънува, обаче не - това е печалната и неприемлива реалност! "

Едуар Филип се аргументира, че е трябвало да се върне в Париж в точния момент за присъединяване в Съвет по въпросите на защитата и преди президентът Еманюел Макрон да е отпътувал за Алжир.

"Знаехме, че няма постоянен пътнически полет в нужния час, а трябваше да се върнем преди заминаването на президента в сряда сутринта ", се отбрани Филип.

Според канцеларията на френския министър председател по предписание в отсъствието на президента той би трябвало да се намира в Париж, макар че има голям брой изключения, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР