Френският премиер Едуар Филип подаде оставка. С него се оттегля

...
Френският премиер Едуар Филип подаде оставка. С него се оттегля
Коментари Харесай

Френският премиер Едуар Филип подаде оставка

Френският министър председател Едуар Филип подаде оставка. С него се отдръпва и цялото държавно управление, съобщи „ Франс 24 “.

Вчера президентът Еманюел Макрон разгласи, че в края на своя мандат ще има „ нов екип “ на държавното управление. Днес се удостоверява дебатът в медиите за идни промени в състава на френския кабинет.
Тръмп по телефона: Меркел е тъпа, в случай че Путин има потребност от нещо - да ми звъни непосредствено Според водещи US чиновници персоналните диалози на президента са опасност за националната сигурност на Съединени американски щати
Не се прецизира дали Филип ще остане министър-председател.

„ Ще би трябвало два направя избор, с цел да поведа страната по нов път. Новият стадий допуска нови цели за самостоятелност, възобновяване, помиряване и нови способи за тяхното реализиране. За това ще се бори нов екип “, сподели президентът.
Германия и Франция с единна позиция за бюджета на Европейски Съюз и фонда за COVID-19 Меркел и Макрон се надяват решение по двата огромни финансови въпроса да има на Съвета в средата на юли
Интересът към това дали Едуар Филип ще резервира премиерския пост, набъбна, откакто в медиите изтече информация за различия сред Филип и Макрон. Освен това Филип завоюва изборите за кмет в град Хавър.

Макрон акцентира, че една от промените, която желае да прокара през последните две години от мандата си, е коренната смяна на пенсионната система.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР