Френският полузащитник Орелиен Чуамени заяви, че сънародникът му Килиан Мбапе

...
Френският полузащитник Орелиен Чуамени заяви, че сънародникът му Килиан Мбапе
Коментари Харесай

Реал представи Чуамени, а той отсече: Мбапе искаше да отида в ПСЖ

Френският полузащитник Орелиен Чуамени съобщи, че сънародникът му Килиан Мбапе несполучливо е опитал да го убеди да отхвърли офертата на Реал Мадрид и да се причисли към Пари Сен Жермен.

22-годишният Чуамени в последна сметка подписа договор с Реал Мадрид за идващите шест сезона. Стойността на прехвърлянето на футболиста от някогашния му клуб Монако е 80 милиона евро, плюс спомагателни 20 милиона, оповестява организация „ Ройтерс “.

„ Килиан реши да остане в Париж и ми се обади, знаейки че сигурно ще напусна Монако. Но аз му споделих незабавно, че моята първа алтернатива е Реал Мадрид и той ме разбра съвършено. Идвам в най-хубавия клуб в света и не се опасявам от конкуренцията. Трябва да показвам качествата си и в действителност нямам самообладание “, разяснява Орелиен Чуамени на конференцията при представянето си като състезател на Реал Мадрид.

„ Днес един извънреден футболист идва в нашия клуб. Посрещаме един от най-хубавите полузащитници в света “, добави президентът на мадридския гранд Флорентино Перес.

Чуамени разкри още, че е контактувал и с различен собствен съотечественик Карим Бензема, което е помогнало за решението му в интерес на Реал. „ Бензема е най-хубавият футболист в света и когато договарянията бяха в напреднала фаза, той ми писа, с цел да ми предложи помощ и да ми опише за клуба. По-късно говорихме и всичко беше чудесно “, сподели още Орелиен Чуамени.

Футболистът записа 50 мача за Монако във всички шампионати през предишния сезон, като означи 5 гола и 3 асистенции.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР