Френският пилот Йоан Бонато спечели вчера рали “Канарски острови, втори

...
Френският пилот Йоан Бонато спечели вчера рали “Канарски острови, втори
Коментари Харесай

Ще се бори ли Бонато за европейската рали титла?

Френският водач Йоан Бонато завоюва през вчерашния ден рали “Канарски острови ”, втори кръг от Европейския рали шампионат (ERC), като се оправи най-добре при започване на втория ден, когато атмосферните условия бяха доста тежки, валя дъжд, имаше мъгла и това му разреши да се откъсне напред.

Бонато излезе отпред в петък на обед, откакто водачът до тогава - актуалният европейски първенец Ефрен Ярена беше осъден с 10 секунди. В края на първия ден Бонато имаше 11 секунди задатък пред Хейдън Падън, който завоюва първия кръг този сезон, само че в събота сутринта добави още 20 секунди към задатъка си и по-късно единствено контролираше борбата до финала.

“За нас това рали беше съвършено, съвършен автомобил, съвършени гуми, екипът работи съвършено - съобщи радостният Бонато на финала. - Условията бяха доста сложни до самия край, само че взехме хубава победа. Ще се веселя да печеля още една този сезон. ”

Това беше втората победа на Бонато в ERC, а присъединяване на доста мощни водачи този сезон дава обещание оспорвана борба за купата на Стария континент.

Сезонът продължава след две седмици с рали “Полша ”, което е напълно на макадам и в случай че желае да се бори за купата, то Бонато ще би трябвало да се бори с Падън, който се усеща доста по-уверен в такива ралита.

“Идеята е да събираме колкото се може повече точки, в случай че караме в идващите ралита и на финала да натиснем отново, като стигнем до рали “Рома капитал ”, съобщи източник от отбора на Бонато.

Падън приключи втори на Канарските острови и остава отпред в шампионата, а трети остана Ярена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР