Френският надзорен орган за конкуренцията (Autorite de la Concurrence) заяви

...
Френският надзорен орган за конкуренцията (Autorite de la Concurrence) заяви
Коментари Харесай

Глобиха Google с 250 млн. евро

Френският контролен орган за конкуренцията (Autorite de la Concurrence) съобщи в сряда, че е глобил Гугъл с 250 милиона евро за нарушавания, свързани с разпоредбите на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност за неспазване на някои от уговорките към френските медийни издатели по отношение на лицензирането на наличие.

Гугъл даде обещание да не оспорва обстоятелствата като част от процедурите за реализиране на съглашение, уточни още френският контролен орган, добавяйки, че компанията също по този начин предлага серия от коригиращи ограничения за премахване на избрани дефекти.

Глобата е обвързвана със спор за авторски права във Франция върху онлайн наличие при положение, провокиран от недоволства от някои от най-големите френски новинарски организации, в това число Франс прес.

Освен това надзорният орган отбелязва, че чатботът на Гугъл с изкуствен интелект Bard е " употребявал наличие от осведомителни организации и издатели, с цел да образова главния си модел, без да уведоми " нито новинарските организации, нито регулатора, и не е съумял " да предложи техническо решение за организациите и издателите да се откажат от потреблението на тяхното наличие от Bard, без да засягат проявлението на наличие, предпазено със сродни права в други услуги на Гугъл ".

Спорът изглеждаше решен през 2022 година, когато американският софтуерен колос се отхвърли от обжалването на първичната санкция от 500 милиона евро, наложена в края на огромно следствие, извършено от Autorite de la Concurrence.

В изказването от сряда надзорният орган сподели, че Гугъл е нарушил изискванията на четири от седем уговорката, контрактувани в съглашението за споразумяване на разногласието, в това число водене на договаряния с издателите добросъвестно и даване на транспарантна информация.

Гугъл не можа да бъде открит незабавно за коментар, отбелязва Ройтерс.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР