Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предупреди, че лекарствата, съдържащи

...
Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предупреди, че лекарствата, съдържащи
Коментари Харесай

Франция предупреждава: Няки препарати могат да влошат състоянието на болни от COVID-19

Френският министър на опазването на здравето Оливие Веран предизвести, че медикаментите, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като да вземем за пример ибупрофен и кортизон, могат да влошат положението на болните с ковид.
Такива са да вземем за пример доста постоянно употребяваните Нурофен и Диклофенак (той се съдържа в медикаментите против мускулни болки като Волтарен). При температура да се употребяват единствено медикаменти, съдържащи парацетамол без да се надвишават предписаните дози, оповестява в “Фигаро”.

Френското министерство на опазването на здравето разгласява и лист с непрепоръчителните препарати.

Здравните чиновници показват, че е известно, че противовъзпалителните медикаменти съставляват риск за хората с инфекциозни болести, защото са склонни да понижават реакцията на имунната система на организма.

Министерството на здравеопазването предлага на пациентите парацетамол, тъй като „ той ще понижи треската, без да противодейства на възпалението “.
Жан-Луи Монтаструк, началник на фармакологията в болница в Тулуза, сподели за радио RTL: „ Противовъзпалителните медикаменти усилват риска от затруднения, когато има тресчица или зараза. “

Френското здравно министерство заяви в петък вечерта, че броят на случаите с ковид в страната се е нараснал с 800 за 24 часа. Веран съобщи, че има 3 661 доказани случая и 79 с летален край. От болните 154 души са в интензивно поделение.

На своя брифинг Веран сподели, че разпространяването на вируса е „ бързо и действително “, само че 98% от болните са се възстановили.

Айфеловата кула, дворецът Версай, Лувъра, музеят Орсе и Центърът Помпиду са измежду обществените забележителности, които са затворени. Няма да се организират и неделни меси в църкви в региона на Париж.

Около 400 жълти жилетки се събраха в Париж за 70-та поредна събота на митинги от ноември 2018 година Във Франция са неразрешени обществени събирания на повече от 100 души, само че бе обявено, че демонстрациите са позволени.

Училищата са затворени в цялата страна, което значи, че 12,4 милиона възпитаници ще останат вкъщи. От тях ще се чака да наблюдават националните образователни стратегии по интернет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР