Френският конституционен съвет потвърди законността на решението за удължаване на

...
Френският конституционен съвет потвърди законността на решението за удължаване на
Коментари Харесай

Зелена светлина във Франция за здравните пропуски до лятото на 2022 година

Френският парламентарен съвет удостовери законността на решението за удължение на периода за използване нав страната до 31 юли 2022 година, написа в. " Фигаро ".

Членовете на съвета взеха решение, че продължаването на тази мярка е целесъобразно и в същото време се съблюдава салдото сред ползите на сигурността на здравето на жителите и ползите за отбрана на техните права и свободи.

В същото време съветът счете за противоконституционен признатия предходната седмица законопроект за правото на шефовете на образователни заведения да събират информация по отношение на имунизацията на учениците. Съветът реши, че сходно разширение на пълномощията на шефовете на учебни заведения и лицеи би било несъразмерно посягане върху правото на учениците да пазят персоналния си живот.
 Във Франция поучават против COVID-19 имунизацията на Moderna за под 30-годишни
Във Франция поучават против COVID-19 имунизацията на Moderna за под 30-годишни

Заради " доста редки " опасности, свързани с миокардит

със специфичен закон от 9 август. Те се издават на имунизирани против ковид или неотдавна преболедували. Тези карти са нужни за хранене и пътешестване с трен или аероплан в границите на страната. Конституционният съвет призна тези условия за законни.

През септември президентът Еманюел Макрон призна, че валидността на санитарните пропуски може да бъде съкратена, в случай че епидемиологичната обстановка разреши. Противниците на санитарните пропуски и имунизациите във Франция организират постоянни митинги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР