Френският футболен шампион ПСЖ е близо до нов договор с

...
Френският футболен шампион ПСЖ е близо до нов договор с
Коментари Харесай

ПСЖ е на прага на нов договор с "Найки" с три пъти по-високи параметри

Френският футболен първенец ПСЖ е покрай нов контракт с доставчика на спортна екипировка " Найки ", оповестяват медиите в страната, както и испанското издание " Ас ". Партньорството сред двете компании датира от 1989 година и актуалната договорка е в действие до 2022 година

Още занапред обаче ПСЖ има предпочитание да подпише нов контракт, като интерес има и от " Найки ". Според контракта парижани получават по 25 милиона евро на сезон.

От " Найки " могат да предложат три пъти по-висока сума и да заплащат на френския първенец по 75 милиона евро. Новината идва единствено няколко дни, откакто стана ясно, че и други отбори в Европа договарят за рекордни контракти. " Ливърпул " може да подпише с " Найки " за рекорден контракт във Висшата лига, а " Реал " (Мадрид) е покрай удължение с " Адидас " за повече от 1 милиард евро.

" Ние постоянно беседваме с " Найки ". Това е един от дългогодишните сътрудници на нашия клуб и сме щастливи да го имаме в тима ", разяснява президентът на парижани Насер ал Хелайфи.

През този сезон ПСЖ носи специфична серия екипи на " Найки " в Шампионската лига с логото Air Jordan. Това усили известността на клуба в Съединени американски щати, където продажбата на фланелки е скочила с 470 %.

Нов контракт с " Найки " може да донесе доста съществени доходи на ПСЖ и да му помогне да се оправи с финансовия феърплей. Клубът е разследван за неспазването му. Парижани подписаха контракт и с веригата хотели Accor, която става общоприет спонсор на клуба, заменяйки самолетната компания Emirates. Авиопревозвачът на Дубай е спонсор на ПСЖ от 2006 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР