Френският актьор Ален Делон е получил инсулт преди 3 седмици

...
Френският актьор Ален Делон е получил инсулт преди 3 седмици
Коментари Харесай

Ален Делон се възстановява след инсулт в Швейцария

Френският артист Ален Делон е получил инсулт преди 3 седмици и се възвръща в швейцарска клиника, съобщи Българското национално радио, базирайки се на " Франс прес ". Новината е съобщил синът на легендата Антони Делон. По негови думи положението на артиста е нормализирано.

" Баща ми претърпя сърдечно-съдов случай и лек мозъчен кръвоизлив ", заяви Антъни Делон пред " Франс прес ". Актьорът е бил опериран в " Питие Салпетриер " (болница в Париж - бел. ред.). Първородният наследник на Делон означи, че фамилията е посещавало непрекъснато артиста.

Въпреки че виталните индикатори на Делон са " съвършени ", по рекомендация на лекарите той е настанен в клиника в Швейцария. " Сестра ми, която се намира сега в Швейцария, се грижи за неговото възобновяване ", посочи синът. Той добави, че фамилията се осведоми от нея всекидневно за положението на артиста.

Анушка Делон съпроводи татко си преди 3 месеца в Кан, където той получи " Златна палма " за кариерата си от 6 десетилетия. Тогава кинолегендата акцентира, че в случай че има нещо, с което се гордее, това е кариерата му като артист.

Първата киноизява на Ален Делон е още през 1957 година в ролята на Жо във кино лентата Quand la femme s`en mêle, а през 60-те години той се утвърждава като един от най-успешните френски артисти и огромните секс знаци на десетилетието. Днес кариерата му обгръща над 100 кино лентата освен като артист, само че и като продуцент. Успоредно с това развива сполучлив бизнес. Носител е на премия " Сезар ", номинация за " Златен глобус ", има звезда на Алеята на славата в Холивуд и е джентълмен на Ордена на почетния легион от 1991 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР