Френският актьор Ален Делон (87 години) решава да сложи край

...
Френският актьор Ален Делон (87 години) решава да сложи край
Коментари Харесай

Краят на един феномен: Ален Делон ще се подложи на евтаназия

Френският артист Ален Делон (87 години) взема решение да постави завършек на живота си с евтаназия в Швейцария.

Според френската медия Le Point, синът на Ален Делон Антъни споделя в изявление за френската телевизионна мрежа RTL, че е бил помолен от татко си да помогне с евтаназията и че се е съгласил да бъде до него в последните мигове от живота му.

Решението на Делон може би идва от опита му да се оправи със гибелта на някогашната му брачна половинка и майка на Антъни, Натали Делон. Тя беше негова колежка и брачна половинка от 1964 до 1969 година и умря от рак на панкреаса през януари 2021 година Тя искаше да бъде евтаназирана, само че желанието й не можа да бъде изпълнено заради законите във Франция. „ Майка ми, която беше свободен дух, искаше да почине по същия метод, по който живееше живота си “, сподели Антъни.



Делон беше бранител на евтаназията отдавна. „ Евтаназията е най-логичното и естествено нещо. От избрана възраст и времева точка имаме право да си отидем безшумно от този свят без поддръжката от болница или животоподдържащи устройства “, сподели Делон в изявление за медиите предходната година.

Очаква се евтаназията на Делон да се извърши в Швейцария. Той е придобил швейцарско поданство през 1999 година и продължава да живее в Швейцария, откакто е опериран от инсулт през 2019 година Известно е, че е обсъждал с юристите си наследството. „ Остаряването е извънредно “, разяснява той.

Желанието на Ален Делон и дейностите, които подхваща, за следващ път потвърждават, че той е една същинска легенда, за която бунтарството, честолюбието и хладнокръвието са преди всичко пред законите на времето. Той демонстрира, че за него е по-важно да си отиде спокойно и умерено, вместо да живее дълго.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР