Френските власти заявиха, че най-тежката част от кризата, при която

...
Френските власти заявиха, че най-тежката част от кризата, при която
Коментари Харесай

Френските фермери вдигат блокадите на пътищата

Френските управляващи обявиха, че най-тежката част от рецесията, при която фермерите блокираха пътища в продължение на дни, е отминала.


Протестиращите започнаха да подвигат барикадите, само че демонстрациите не престават в други елементи на Европа, в това число Испания, Италия и Гърция.

По време на едни от най-ожесточените митинги в целия Европейски Съюз френските аграрни производители излязоха по улиците за повече от седмица, като използваха трактори, с цел да блокират основни пътища към Париж и други съществени автомагистрали в страната.

Многобройните недоволства на фермерите варират от тежки екологични правила до на ниска цена импорт на артикули от страни отвън Европейски Съюз, в това число Украйна.

Още на 1 февруари два от главните аграрни профсъюзи във Франция оповестиха, че приключват митинга, като приканиха стачкуващите да се отдръпват с тракторите си от улиците.

По-рано министър-председателят Габриел Атал даде обещание парични средства, облекчение на нормативната уредба и отбрана против нелоялна конкуренция.

Министърът на земеделието Марк Фесно съобщи през днешния ден, че най-лошото от рецесията е " съвсем зад тила ни ".

" Но проблемите, с които би трябвало да се оправим и които се появиха в тази рецесия, към момента са пред нас ", уточни той.

Властите оповестиха, че доста пътни блокади в страната са вдигнати или облекчени, а в идващите часове земеделските производители ще продължат да реалокират трактори от улиците, макар че някои блокади остават.

В редица други европейски страни, в това число Италия, Испания и Гърция, земеделските производители обявиха, че митингите ще продължат.

В Испания трите съществени аграрни профсъюза оповестиха, че ще продължат да се активизират след среща с министъра на земеделието, който даде обещание да " работи " за справяне с рецесията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР