Френските власти свалиха европейското знаме от Триумфалната арка в Париж

...
Френските власти свалиха европейското знаме от Триумфалната арка в Париж
Коментари Харесай

Свалиха знамето на ЕС от Триумфалната арка след въпроси къде е френското

Френските управляващи смъкнаха европейското знаме от Триумфалната арка в Париж след обвинявания на консервативната съпротива в изтриване на националната еднаквост. Флагът беше краткотрайно повдигнат за началото на френското ротационно председателство на Европейски Съюз.

Европейското знаме към този момент не е под Триумфалната арка. То се развя на Нова година, до момента в който Айфеловата кула и други фамозни френски монументи светнаха в „ европейско синьо “.

Свалянето на знамето е напълно " по проект ", инсталацията е била единствено за 1 януари, споделиха от Елисейския замък пред Агенция Франс Прес.

Съмненията обаче останаха след словесните престрелки, които се разнесоха в новогодишната нощ поради неналичието на френския народен байрак, видяна от консервативните кандидат-президенти.

Марин льо Пен назова това " провокация " и се закани да сезира Държавния съвет. " След пакетирането - огорчение " - писа Ерик Земур.

" Европейско председателство - да, изтриване на френската еднаквост - не! " - отсече даже кандидатката на Републиканците Валери Пекрес.

Според министъра на европейските въпроси Клеман Бон полемиката  е " безплодна ". 

По време на предходното френско председателство при президента Саркози двата флага се вееха дружно. Така ще бъде евентуално и идната седмица за идването на еврокомисарите в Париж.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР