Френските власти харчат хиляди евро за поддръжката на руски товарни

...
Френските власти харчат хиляди евро за поддръжката на руски товарни
Коментари Харесай

Заседнали руски товарни кораби ощетяват френския бюджет

Френските управляващи харчат хиляди евро за поддръжката на съветски товарни кораби, които са арестувани в пристанищата на страната поради глобите против Русия, наложени на Украйна, оповестява телевизия France 2.

Според медиите, до момента в който корабособствениците търсят зелена светлина за митническо прекосяване в съдилищата, пристанищните управляващи имат проблеми с корабите. Те би трябвало да заплащат за преместването на корабите, когато липсва място за акостиране на други плавателни съдове, а синдикатите би трябвало да се грижат за моряците, които не са слизали на брега съвсем 50 дни.

 

В пристанището на Сен Мало, Бретан, към този момент са изхарчени 50 000 евро (54 000 долара) за поддръжката на 140-метровия транспортен съд " Владимир Латишев ", който едвам се побира там, даже когато в близост няма други кораби.

" Колкото по-дълъг е престоят, толкоз повече ще са нужни тези придвижвания. Дори и да наподобява, че това са единствено дребни придвижвания в пристанището, всякога за тях се харчат доста пари ", споделя заместник-председателят на районния съвет на Сен Мало Стефан Перен. Властите към този момент са били принудени да изискат финансова помощ от Париж, добави той.

 

Пристанищните управляващи в Марсилия и Булон-сюр-Мер оповестяват за сходни проблеми.

По-рано Европейски Съюз наложи наказания, с които забрани на съветски кораби да влизат в пристанищата му.

Европейски Съюз забрани влизането на съветски кораби в своите пристанища в границите на пакета от наказания, свързани с Украйна, който беше въведен на 8 април. Страните от Европейски Съюз обаче са създали редица изключения за някои съветски кораби. Белгийските управляващи позволиха на корабите, които купуват, внасят или транспортират газ, нефт, фармацевтични, медицински, селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове, да влизат в пристанищата.

Освен Европейски Съюз, Канада и Съединени американски щати също не разрешиха влизането на кораби, плаващи под съветски байрак. По-рано този месец управляващите на Обединеното кралство обявиха, че не изключват сходна мярка за оказване на напън върху Москва да приключи военната си интервенция в Украйна.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР