Френските власти арестуваха веганка, заявила във Фейсбук, че не изпитва

...
Френските власти арестуваха веганка, заявила във Фейсбук, че не изпитва
Коментари Харесай

Франция съди веганка, възхвалила убийството на месар от терорист

Френските управляващи арестуваха веганка, декларирала във " Facebook ", че не изпитва " никакво състрадание " към месар, погубен при ислямистко нахлуване предходната седмица, съобщи " Ройтерс ", като се базира на полицията и прокуратурата.

Жената би трябвало да се яви през днешния ден пред съда по обвиняване в оправдаване на тероризма. Тя може да бъде наказана на затвор за коментара. Това закононарушение се санкционира с оптималната присъда от пет години затвор и санкция от 75 000 евро.

Френската федерация на месарите съобщи, че е подала жалбата против дамата поради изявлението във " Facebook ", което е отстранено. Три дни след кървавата драма полицията е забелязала следното известие: " И какво, шокирани сте, че един палач е погубен от терорист? Аз пък не, не му съчувствам и грам. Все отново има правдивост ".

При нападението в Южна Франция предходната седмица бяха убити четирима души, в това число трима в супермаркет в град Треб. Сред жертвите бяха месарят Кристиан Медве и жандармеристът Арно Белтрам, разменил се с жена, държана за пленник от нападателя от марокански генезис Радуан Лакдим, който беше убит от полицията. Веганката живее в Сен Годенс, близо до Треб.

Пред два дни ляв деятел получи условна присъда от една година затвор за прославяне на гибелта на Белтрам. Бивш претендент за народен представител на име Стефан Пусие бе наказан от съд в Нормандия. Той е разгласил три туита, в които се радва поради гибелта на подполковник Арно Белтрам./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР