Френските сили на реда евакуираха голям мигрантски лагер край националния

...
Френските сили на реда евакуираха голям мигрантски лагер край националния
Коментари Харесай

В Париж беше евакуиран голям мигрантски лагер

Френските сили на реда изтеглиха огромен мигрантски лагер край националния стадион Стад дьо Франс покрай Париж, където от август последователно се бяха настанили към 2400 души, съобщи AFP.

В наличието на многочислени полицейски сили интервенцията по изтегляне и пренасяне на мигрантите в 26 приемни центрове и спортни зали в региона на Париж стартира рано тази заран, заяви Българска телеграфна агенция.

Журналистка на AFP установи, че мигрантите умерено се качват в рейсове. Полицията съобщи, че задачата на интервенцията е законно пребиваващите да бъдат настанени в подобаващи места, а нелегално пребиваващите нямат място в страната.

Преди разпределянето им мигрантите ще бъдат тествани за COVID-19 и при положение на позитивна проба ще бъдат неотложно изолирани. В евакуирания лагер са живеели най-вече сами мъже, основно от Афганистан, както и от Судан, Етиопия и Сомалия. Много от тях, основно претенденти за леговище, преди този момент са били в други сходни лагери в покрайнините на Париж, които се изтеглят, само че след това още веднъж се образуват малко по-далеч в северните покрайнини на френската столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР