Френските регулатори глобиха Morgan Stanley с 22,1 милиона долара, след

...
Френските регулатори глобиха Morgan Stanley с 22,1 милиона долара, след
Коментари Харесай

Франция глоби Morgan Stanley с 22 млн. долара заради пазарни манипулации

Френските регулатори глобиха Morgan Stanley с 22,1 милиона $, откакто лондонската централа на американската банка бе упрекната, че е употребила нечестни практики за операция на цените на държавните облигации, оповестява Bloomberg.

Според регулаторите, през юни 2015 година Morgan Stanley е манипулирала цените на 14 типа френски държавни облигации и на 8 белгийски. Посочва се още, че кредиторът е повлиял и върху цената на фючърсите на френски държавни облигации.

За да понижи загубите си, от лондонското поделение настояват, че са придобили фючърси на френски и немски облигации на 16 юни 2015 година, с единствената цел да усилят пазарната им стойност преди всеобщата продажба.

От Morgan Stanley са завили, че ще апелират правосъдното решение. „ Действията бяха подхванати в сходство с пазарната процедура и като част от ролята и отговорностите на финансовата институция като пазарен състезател. Банката остава уверена, че е работила в най-хубав интерес на пазара и на своите клиенти “, показаха от трезора в декларация.

По време на чуването от финансовата институция подчертаха, че „ безусловно и изрично отхвърлят изказванията на френските регулатори ", а Стефан Беновил, юрист на банката, съобщи, че обвиняванията няма да устоят при инспекцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР