Френските епископи гласуваха за еднократно изплащане на обезщетения на жертвите

...
Френските епископи гласуваха за еднократно изплащане на обезщетения на жертвите
Коментари Харесай

Френската църква ще изплати компенсации на жертвите на свещеници-педофили

Френските епископи гласоподаваха за еднократно погашение на компенсации на жертвите на свещеници-педофили, оповестява телевизия „ BFMTV ”, цитирайки епископа на Франция Ерик Мулен-Бофор, съобщи БГНЕС.
Епископите, които се бяха събрали на пленарно съвещание в град Лурд, признаха експанзията, мълчанието, безразличието, небрежността и неприятните решения вътре в църквата.
Фондът за дарения ще бъде финансиран за сметка на епископите, отговорните свещеници до края на живот им, както и от вярващите, които желаят да оказват помощ, прецизира Мулен-Бофор.
Проблемът със половото принуждение над малолетни в лоното на католическата черква провокира сериозна угриженост у папа Франциск.
През юни 2016 г.той опрости процедурата за оставки на епископите поради игнориране на случаите на педофилия.
През август 2018 година понтификът разгласява особено „ Послание към Божия народ ”, в което прикани представителите на духовенството да се разкаят и да изкоренят от живота на църквата това позорно събитие, което той дефинира като „ безчовечие ”.
В края на февруари във Ватикана се организира среща на високо ниво, отдадена на отбраната на малолетни лица в католическата черква. При закриването ѝ папа Франциск акцентира, че всеки случай на полово принуждение по отношение на малолетни от страна на духовник „ ще бъде обсъждан с оптималната съвестност ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР