Френски войници са ликвидирали висш джихадистки командир на име Яхия

...
Френски войници са ликвидирали висш джихадистки командир на име Яхия
Коментари Харесай

Франция ликвидира джихадистки командир от „Ал Кайда“

Френски бойци са ликвидирали върховен джихадистки пълководец на име Яхия Абу Ел Хамаме по време на интервенция в Мали, заяви френският министър на защитата Флоранс Парли, съобщи AFP.
Алжирецът е бил част от „ Ал Кайда в ислямския Магреб “ (AQIM) и е виновен за отвличането на редица западни жители в Северна и Западна Африка. В изказване на министерството се споделя, че той е управлявал и финансирал няколко офанзиви.
Ел Хамаме е погубен в четвъртък, когато френските сухопътни и военновъздушни сили са обсадили колона от транспортни средства, пътуваща на север от Тимбукту.
Според известията той е бил " губернатор " на AQIM в Тимбукту, когато градът беше държан от ислямистки бунтовници от април 2012 година до януари 2013 година
Редица други " терористи " също бяха " обезвредени ", добави Парли.
Смята се, че Ел Хамаме е втори по сан в командването на групировката за поддръжка на исляма и мюсюлманите (GSIM), известна още като „ Нусрат ал-ислям “, водена от Ияд Аг Гали.
Операцията беше оповестена при визитата на Парли, министър-председателят Едуар Филип и външният министър Жан-Ив Ле Дриан в Мали, където към 4 500 френски бойци са ситуирани от 2014 година насам, в опити да завладеят северната част на страната, откакто тя падна в ръцете на джихадистки бойци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР