Френски дипломати осъдиха удара на Москва срещу североизточното село Хроза

...
Френски дипломати осъдиха удара на Москва срещу североизточното село Хроза
Коментари Харесай

На живо: Париж осъжда стачката срещу украинското село Хроза с „най-категорични възможни думи“

Френски дипломати осъдиха удара на Москва против североизточното село Хроза в четвъртък, убивайки минимум 51 души, събрали се на зоркост, с " най-категоричните вероятни думи ". Прочетете нашия блог онлайн за всички развития на войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

7:58 сутринта: Русия ще премине към анулация на ратификацията на контракта за възбрана на нуклеарните опити

Върховният съветски народен представител сподели в петък, че шефовете на Народното събрание бързо ще обмислят анулацията на ратификацията на контракта за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити след президента Владимир Путин посочи опцията за обновяване на нуклеарни опити.

Възобновяване на нуклеарни опити от Русия, Съединените щати или и двете би било надълбоко дестабилизиращо в миг, когато напрежението сред двете страни е по-голямо от всеки път след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година.

7:28 сутринта: Руски ракетен удар по село в Украйна провокира кланица

Украинците се разсъниха през днешния ден в потрес в цялата страна след съветския ракетен удар по източноукраинското село Хроза, сподели кореспондентът на FRANCE 24 в Украйна Еманюел Чаз.

Най-малко 51 души бяха убити, когато ракета удари група хора, събрали се на пробуждане. „ Съпругата, майката и синът на боеца, който погребваха, бяха измежду жертвите “, добави Чейз.

Ключови събития от четвъртък, 5 октомври:

Руска офанзива умъртви минимум 50 души, в това число шестгодишно момче, в село Хроза в региона на Харков в североизточна Украйна в четвъртък, споделиха украински публични лица.

Президентът Володимир Зеленски сподели в четвъртък, че съветската ракетна атака не е била „ кьорав удар “ и съветските войски не може да не знаят къде нанасят удари.

Президентът Зеленски сподели, че е бил в Испанският град Гранада за среща на върха, събираща водачи от съвсем 50 европейски страни.

Руският президент Владимир Путин в четвъртък допусна, че самолетната злополука, при която почина шефът на наемниците на Вагнер Евгений Пригожин през август, е била породена от ръчни гранати, детониращи в самолета, а не от посредством ракетна офанзива.

Путин в четвъртък посочи опцията Русия да възобнови нуклеарните опити за първи път от повече от три десетилетия и може да отдръпна ратификацията си на незабравим контракт за възбрана на нуклеарни опити.

Украйна сподели в четвъртък, че повече от 26 000 души, в това число доста цивилни, към момента са в неопределеност, откогато Русия стартира своята пълномащабна инвазия предходната година.

(ФРАНЦИЯ 24 с Агенция Франс Прес, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР