Френската звезда Жулиет Бинош, която получи наградата за цялостно творчество

...
Френската звезда Жулиет Бинош, която получи наградата за цялостно творчество
Коментари Харесай

Жулиет Бинош получи наградата за цялостно творчество на кинофестивала в Сан Себастиан

Френската звезда Жулиет Бинош, която получи премията за изцяло творчество на кинофестивала в Сан Себастиан, съобщи, че актрисите би трябвало да се научат да отхвърлят функции, които показват дамите като обекти, съобщи Агенция Франс Прес. 

Бинош, която е носителка на „ Оскар “, е измежду най-известните френски актриси.

Жулиет Бинош сподели, че дамите в киното би трябвало да се научат да отхвърлят функции, които ги показват само като нечия брачна половинка, т.е. обект. „ Казвам „ не “, тъй като не се интересувам. “

Според нея не всеки път е елементарно, само че дамите с кариера в киното би трябвало да се научат да скачат в незнайното, а не да следват мачистките кодове. 

Жулиет Бинош е на 58 години. Изиграла е 75 функции в киното от дебюта си през 1983 година до момента. Носителка е на „ Оскар “ за поддържаща роля за осъществяването си в „ Английският пациент “. По думите й в никакъв случай не е осъждала персонаж, вместо това се пробва да одобри всяка своя героиня с несъгласията ѝ.

Фестивалът в Сан Себастиан уважава Жулиет Бинош и канадския режисьор Дейвид Кроненбърг със специфичните награди „ Доностия “ за изключителните им достижения в киното. Сред носителите на премията „ Доностия “ през годините са били Мерил Стрийп, Ричард Гиър, Иън Маккелън, Робърт де Ниро. През предходната година отличени бяха Марион Котияр и Джони Деп. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР